Startmenu in Windows 10 stuk? Zo fix je het | Computer!Totaal

Windows 10 had een bug ervoor kon zorgen dat het startmenu vast komt te zitten en onbruikbaar wordt. Als je de nieuwste Windows 10 Anniversary Update installeert zal dit probleem vanzelf worden opgelost. Voor mensen die om wat voor reden dan ook niet kunnen of willen updaten leggen we uit hoe je het probleem zelf kunt oplossen.Lees ook: Zo pas je het startmenu van Windows 10 aan.

Als het niet helpt om je computer opnieuw op te starten, kun je proberen een nieuwe gebruikersaccount aan te maken. Vaak is het probleem daarmee verholpen. Er is echter ook een oplossing die geen nieuw account vereist.

Windows 10 powershell

Klik met de rechtermuisknop op de startknop en kies Opdrachtprompt (Administrator). Er verschijnt dan een nieuw venster waarin je commando’s kunt typen. Typ de tekstpowershell en druk op Enter. Kopieer het onderstaande commando, plak het in het Opdrachtprompt-venster en druk opnieuw op Enter:

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

Er kunnen een aantal eng uitziende rode foutmeldingen in het venster verschijnen. Geen paniek, dit is normaal. Als het proces voltooid is kun je het venster sluiten. Als alles goed is werkt het startmenu voortaan weer naar behoren.

Bron: Startmenu in Windows 10 stuk? Zo fix je het | Computer!Totaal