De computer is niet eng meer

Computer is niet eng meer voor Cees

Computer is niet eng meer voor Cees

Purmerendse Nieuwsblad, 12 maart 2015, pag. 19
Het tijdperk van de digitale techniek gaat snel. Email, DigiD, Facebook, Twitter, internetshoppen, Skype, Whatsapp, documenten in Word. Abacadabra voor als je senior bent en er niets van weet. Er wordt verwacht dat je met die techniek mee gaat. Dat jij je belangrijke zaken via de computer kan regelen. Heb je net je laptop een beetje onder de knie, komen er andere apparaten bij, zoals een smartphone of een tablet. Liever zeggen dat je prima zonder kan. Je hebt dat toch immers jarenlang gedaan?

Nina Heikamp geeft met BlijfLeren les bij mensen thuis die graag om willen leren gaan met internet en apparaten als de computer, tablet, digitale camera of mobiele telefoon. Dat kan bij alle leeftijden, maar ze geeft vooral les aan senioren. Zo ook bij Cees Groot (64). De lessen beginnen met een intakegesprek en Nina maakt een schriftje met geheugensteuntjes. “Wanneer Nina komt bespreken we welke problemen ik ben tegengekomen en gaan die samen oplossen. Ik vind het werken met de computer niet eng meer.” Cees leert ook te schrijven in Word, zo kan hij zelf brieven maken op de computer. Tijdens de herhalingsles is Nina geduldig, nemen ze samen de post door, de mail en geeft ze complimentjes. Het leren omgaan met internet en digitale apparaten, zoals de computer en de smartphone, heeft Cees met  BlijfLeren van Nina Heikamp een stuk gemak en plezier gegeven. Enthousiast laat Cees de zelfgemaakte foto’s zien op zijn smartphone.

Tekst: Iris Kuethe