Boeken lezen als hobby

Boeken lezen als hobby

Boeken lezen als hobby

Purmerend – Dit is het tweede artikel  uit de hobby serie van BlijfLeren. Wij gaan het deze keer hebben over passie voor het lezen van boeken en alles wat erbij komt kijken.

Ben je ook zo gek op lezen? Wil je graag weten wat voor nieuwe boeken er zijn, wat de andere mensen ervan vinden? Dan ben je zeker niet de enige!

Vroeger ging ik regelmatig naar de bieb, maar nu is het moeilijker geworden, door allerlei omstandigheden. Maar ik hoef mijn passie voor lezen daardoor zeker niet op te geven! Ik ga tegenwoordig kijken bij bol.com Dit kan zowel op de computer als op de tablet, want ze hebben handige App. Om die te vinden moet je in de Play Store (Android) of in de App Store (Apple) “Bol” intypen. Deze App is gratis en gebruikersvriendelijk. In de categorieën, links boven in het scherm,  kan je meteen “Boeken” kiezen en vervolgens net zo lang je keuze verfijnen als je wilt: bijvoorbeeld Nederlandse boeken – > Literatuur – > Literatuur overig. Dan kan je naar hart en lust bladeren tussen de boeken. Je ziet meteen de beoordeling onder elke boek staan. “Ik zie een boek met vijf sterren, dit is misschien interessant!” Klik erop en je ziet meteen de voorkant van het boek, een korte omschrijving en weer sterretjes met Reviews eronder. Klik op het pijltje ernaast. Even wachten en je kan de reviews van andere mensen lezen, die het boek al gekocht hebben. Vind je het boek interessant? Noteer de gegevens van het boek: titel, schrijver, ISBN nummer (dat vind je onder de tab SPECS bovenaan het scherm)… Je kan dit boek trouwens meteen bestellen via de site of de App van Bol.com Je kan kiezen voor een papieren variant of voor een e-boek. Alles is mogelijk, maar je kan natuurlijk ook met je genoteerde gegevens naar de dichtstbijzijnde boekenhandel gaan en het boek eerst bekijken voordat je het koopt. Veel leesplezier!