Internet helpt oudere mensen om langer actief te blijven

Internet helpt oudere mensen om langer actief te blijven

Internet helpt oudere mensen om langer actief te blijven

PURMEREND – Internet helpt oudere mensen om langer actief te blijven, zorgt voor minder isolement en maakt uiteindelijk oudere mensen gelukkiger.

Nina Heikamp (39), werkzaam bij BlijfLeren, het bedrijf dat computerhulp en les aan huis verzorgt merkt op, dat steeds meer van haar klanten het gemak van internet ontdekken via een tablet of een laptop. Internet helpt oudere mensen om langer actief te blijven, zorgt voor minder isolement en maakt uiteindelijk oudere mensen gelukkiger, laat Nina weten.

Het is wetenschappelijk bewezen, dat het lezen van een krant, zeker voor ouderen, gemakkelijker is op een tablet dan gewoon op papier. Het spelen van spelletjes, zoals patience etc. werkt als hersentraining voor oudere mensen. Ook in contact blijven met familie via e-mail of Facebook helpt bij het bestrijden van het isolement bij ouderen. Via speciale Apps kunnen zij eenvoudiger in contact blijven met hulpdiensten, wat positief bijdraagt aan hun veiligheidsgevoel en welbevinden. Lees originele artikel

Bron: Dichtbij