THUIS JE EIGEN COMPUTER ONTDEKKEN MET BLIJFLEREN

THUIS JE EIGEN COMPUTER ONTDEKKEN MET BLIJFLEREN

THUIS JE EIGEN COMPUTER ONTDEKKEN MET BLIJFLEREN

Ze heet Nina Heikamp, is moeder van twee kinderen, geeft parttime les op basisscholen en aan groepen in het voortgezet onderwijs en heeft daarnaast ook nog haar eigen bedrijf dat BlijfLeren heet. Met BlijfLeren wil Nina in de eerste plaats senioren wegwijs maken in de steeds maar ingewikkelder wordende wereld van moderne communicatiemiddelen. De computer krijgt daarbij de meeste aandacht maar er is ook tijd om tablet, mobiele telefoon of de afstandsbediening van een net aangeschafte LCD-TV onder de knie te krijgen. “Het gaat mij er om, dat de mensen hun computer en eventuele andere apparatuur goed leren kennen en gebruiken,” zegt Nina, “ik leer ze graag hoe ze moeiteloos met die moderne spullen kunnen omgaan en optimaal kunnen genieten van de vele mogelijkheden die bijvoorbeeld een computer te bieden heeft.”

Omdat zij ervan overtuigd is dat mensen het best leren in hun eigen vertrouwde omgeving achter hun eigen computer, komt Nina bij de senioren thuis. In overleg wordt bepaald wat er geleerd gaat worden. “De ene keer beginnen we met het uitgebreid doornemen van de basisbeginselen van het werken met de computer, een andere keer stappen we een leveltje hoger in of richten we ons op een bepaalde functie van de computer. Foto’s bewerken bijvoorbeeld of Skypen. E-mailen blijkt voor velen toch ook nog wel eens problematisch net als het op de computer installeren van nieuwe programma’s of het installeren van randapparatuur. Allemaal zaken waarbij ik kan helpen. Het geeft mij voldoening te zien hoe iemand vooruit gaat en binnen de kortste keren in staat is allerlei dagelijkse computerproblemen zelf op te lossen en echt te genieten van zijn of haar computer.” Lees verder