Krantenartikel over BlijfLeren in de Binnendijks krant

Leer thuis je eigen computer beter kennen met BlijfLeren

Leer thuis je eigen computer beter kennen met BlijfLeren

60e jaargang Binnendijks 15/16 | 20/21 april 2013

binnendijks  pagina 3

Leer thuis je eigen computer beter kennen met ‘BlijfLeren’

BlijfLeren is het eigen bedrijf van Nina Heikamp (38). De moeder van twee kinderen merkte dat veel mensen behoefte hadden aan hulp bij het gebruik van computers. Computerlessen worden overal gegeven. Maar hulp bij het gebruik van je eigen computer en in je eigen omgeving is veel moeilijker te vinden. Nina komt oorspronkelijk uit Rusland, maar woont al 10 jaar in Purmerend. Zij is een zeer ervaren computergebruiker en combineert deze kennis met haar pedagogische achtergrond. In Nederland is zij afgestudeerd aan de Pabo en zij geeft, naast haar bedrijf, parttime les op basisscholen en bij het voortgezet onderwijs. Het bedrijf richt zich in het bijzonder op senioren. Dit kunnen echte beginners zijn, maar soms zijn zij al een tijdje bezig met de computer en hebben misschien al een cursus gevolgd. De lessen, die Nina geeft, zijn er op gericht dat mensen zelf hun dagelijkse computer problemen leren oplossen. Daarnaast laat Nina zien wat er allemaal mogelijk is, zoals e-mailen, fotoalbums maken of Skypen (goedkoop bellen). Veel van haar klanten willen ook graag nog eens de echte basisbeginselen van de computer leren kennen.