Persbericht

Persbericht van BlijfLeren uit Purmerend  22 januari 2013

Nina, eigenares van Blijfleren, geeft computerles bij haar klant thuis.

Nina geeft computerles

Steeds meer mensen kiezen ervoor om voor zichzelf te beginnen. Zeker nu,  in tijden van economische crisis, biedt deze weg veel kansen voor ondernemende professionals.

Eigenares van Blijfleren, Nina, is 38, moeder van 2 kinderen. Ze heeft haar carrière een doorstart gegeven met het starten van een eigen bedrijf! Nina’s bedrijf biedt betaalbare computerhulp en les aan huis, verzorgd door een gezellige dame met veel pedagogische en IT-ervaring.

Nina, afkomstig uit Rusland maar al 10 jaar woonachtig in Purmerend, is afgestudeerd aan de Pabo. Het is momenteel niet makkelijk om in het basisonderwijs een vaste baan te vinden en daarom heeft zij besloten om voor zichzelf te beginnen. Het idee ontstond tijdens haar studie: op de stageschool heeft ze vaak collega’s geholpen met het oplossen van verschillende praktische probleempjes met de computer. Nina zelf is een ervaren computergebruiker met specialistische kennis in o.a. foto’s bewerken en printen, door haar eerdere werkervaring als DTP’er.

Het bedrijf van Nina, Blijfleren, richt zich in eerste instantie op senioren, die graag met de computer willen werken en eventueel al een cursus hebben gevolgd. Nina wil deze mensen in hun eigen vertrouwde omgeving, achter hun eigen computer, nieuwe handigheidjes leren en ze helpen met het oplossen van hun dagelijkse problemen. Denk aan het leren Skypen (goedkoop bellen) of het gebruik van een printer.  Mobiele telefoons en fotocamera’s worden ook steeds ingewikkelder. Ook hiermee kan Nina helpen.

Nina wil graag haar klanten leren hoe de computer en het internet hun leven makkelijker en goedkoper kan maken door bijvoorbeeld online te gaan winkelen en vooral koopjes te gaan jagen!  Ook onderwerpen zoals foto’s  bewerken en fotoalbums maken kunnen aan bod komen tijdens de lessen. Dit is het aantrekkelijkste van Nina’s service: de klant bepaalt zelf wat hij of zij wil leren!

De eerste klanten hebben zich al gemeld en zijn heel enthousiast over Blijfleren.

Hieronder zijn ervaringen en reacties van een paar klanten van Blijfleren:

Inna uit Purmerend

Inna achter haar computer, bezig om een fotoalbum samen te stellen

Inna uit Purmerend
Inna gebruikt haar computer dagelijks, maar wil meer weten over foto’s bewerken, foto’s bewaren en natuurlijk over het maken van albums en agenda’s met eigen foto’s erin. Na twee uur les is Inna zelf in staat om haar eerste fotoalbum samen te stellen en heeft ze  een CD vol met foto’s gebrand!

Wij stellen Inna een paar vragen:

Wat vond je van de lessen?

 Inna:     Ik vond het erg leuk! De lessen waren heel informatief, maar vooral praktisch, ik kon de dingen meteen uitproberen.

Wat vond je van Nina als docent?

Nina deed het heel goed! Ze zat ernaast en liet mij op alle knopjes drukken, zodat ik het beter kon onthouden. Nina legde alles goed uit en als ik het even niet begreep deed ze het voor. De sfeer was heel gezellig en wij kletsten tussendoor als echte vriendinnen! Ik vond het heel leuk om te doen en ik heb een heleboel geleerd! Dank je wel, Nina

 

Ina uit Purmerend
Ina heeft nog weinig ervaring met de computer, maar ze heeft er wel één thuis. Na een intakegesprek hebben wij besloten om te beginnen bij het begin: hoe moet je een computer aan doen en waar zijn alle knopjes voor.

Volgens het opgestelde lesplan, zou Ina al na haar eerste les haar computer op de juiste manier aan en uit kunnen doen, verder gaat Ina leren hoe je op internet kunt komen, nieuws kunt lezen en een e-mail kan versturen.

Wat is je eerste indruk?

Ina uit Purmerend

Ina achter haar copmuter tijdens intake gesprek

Ina:        Het intake gesprek was heel gezellig, wij hebben een kopje koffie gedronken en heel gezellig gepraat. Ik vind dat Nina een goed lesprogramma heeft opgesteld. Precies wat ik nodig heb! Ik heb  veel zin in onze lessen!

Voor Nina zijn privélessen niet alleen iets wat ze heel leuk vindt om te doen, maar ook een perfecte combinatie met het zorgen voor haar gezin met schoolgaande kinderen. Nina heeft haar dromen een vorm gegeven: BlijfLeren!